Il·lustració de Mariona Cabassa

29 de nov. 2012

Pastís amb roses



Ingredients:

Per la base: 4 ous, 100 g sucre, 100 g farina, 25 g ametlla en pols, llevat royal, 25 g mantega
Pel guarniment: 200 g mantega, 200 g sucre glas, colorant

Barregeu els ous i el sucre en un bol al bany maria. Quan la barreja comenci a agafar temperatura, la traieu del foc i seguiu batent fins que tripliqui el volum inicial. Incorporeu suaument la farina, l'ametlla en pols i el llevat, que haureu tamitzat prèviament. Per últim afegiu la mantega fosa freda. Poseu al forn a 180º C aprox. 25 minuts. Abans de treure del forn assegureu-vos que està cuit punxant amb un escuradents, que haurà de sortir net. Deixeu refredar una mica i ja podreu desemmotllar.

Si voleu podeu partir per la meitat i farcir-lo de melmelada d'albercoc o del que més us agradi. En aquest cas, prepareu un almíbar amb 50 g de sucre i 50 cc d'aigua Deixeu 10 minuts al foc i a última hora afegiu-hi algún licor, com ara ron, amaretto o el que jo faig servir, cointreau. Amb aquesta barreja ruixeu la base abans de posar la melmelada.

De totes maneres, com que el guarniment ja és prou consistent, podeu prescindir del farciment.

Pel guarniment només heu de barrejar la mantega tova (no líquida) amb el sucre glas i al final afegir-hi el colorant.
Traspasseu a una màniga pastisssera amb les boquilles corresponents i si la base ja és freda, ja podeu fer les roses i les fulles. 

Aquestes són les boquilles que he utilitzat (la gran per les roses i la petita per les fulles):



2 comentaris:

  1. Noia... et superes dia a dia! Es genial el pastís i la foto! tot queda a casa. Records

    ResponElimina