Il·lustració de Mariona Cabassa

3 de jul. 2012

Menjarblanc

La mestressa del restaurant, més eixerida que un pèsol, em va dir que el "Menjarblanc" era típic de la zona de Reus. Vaig aprofitar la seva bona disposició per preguntar-li com es feia.

Ingredients (per 4 persones):

Menjarblanc
1 litre d’aigua, 300 g d’ametlla crua, 100 g de sucre, 30 g de midó, 1 canó de canyella i 1 pela de llimona, canyella en pols

Es trituren les ametlles amb aigua i es deixa reposar la barreja d’un dia per l’altre. A l’endemà es cola, es reserva 1 tasseta per diluir amb el midó i la resta es posa en un pot al foc amb el sucre, el canó de canyella i la pela de llimona. Quan ja comenci a bullir pareu el foc i deixeu infusionar una mitja hora. Traieu la pela de llimona i la canyella i torneu a escalfar afegint la tasseta que teníem reservada amb el midó ben dissolt. Aneu remenant fins que espesseixi. No deixeu que bulli perquè que es farien grumolls.
I fins aquí el "Menjarblanc", que queda com unes natilles i es pot servir en cassoletes de fang.






Com que a la nevera feia dies que hi rondaven unes pomes, vaig fer-ne una adaptació.


Compota de poma
4 pomes
1 llimona
100 ml d’aigua
50 g de sucre
1 canó de canyella

Es pelen les pomes i es tallen a daus. Es posen a una cassola, es ruixen amb el suc de la llimona i s’afegeix  l’aigua, el sucre i el canó de canyella. Primer es couen amb la cassola tapada aprox. 20 minuts i després 10 minuts més amb la cassola destapada.

Poseu una base de poma i a sobre el Menjarblanc. Espolseu-hi canyella en pols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada