Il·lustració de Mariona Cabassa

2 de juny 2012

Mousse de tomàquet i amanida de pop tebi

Aquest plat el vam menjar al Restaurant Els Tallers, de l'Hotel Siuranella, en una visita recent al Priorat. Totalment recomanat: el Priorat, l'hotel i el restaurant.
A cada plat que ens portaven anava preguntant com es feia o què hi duia i l'Anaïs, molt amablement, m'ho explicava. Va arribar un moment en que, mig somrient, em va dir si no estaria fent espionatge culinari.
Avui l'he fet a casa. No cal dir que l'original era més bo. Potser l'Anaïs es va "oblidar" d'explicar-me algun petit detall, però aquest no ha quedat pas malament.

Per acompanyar aquest plat ens vam donar un vi blanc D.O. Montsant, del Celler Cingles Blaus, que es diu "Octubre". Molt bo.



Ingredients:
Tomàquets, molla de pa, oli, sal, pop, espinacs, alga wakame, olivada.

Feu uns talls en forma de creu als tomàquets i escaldeu-los 10 segons en aigua bullint per poder perlar-los bé.Traieu totes les llavors i passeu per la batedora. Agefiu-hi la molla pa feta a trossos (millor si és del dia abans perquè així absorbirà més el tomàquet). Deixeu un parell d'hores a la nevera i torneu a passar per la batedora amb un raig d'oli i sal.  Mentrestant, prepareu el wakame. Primer caldrà deshidratar-lo 10 minuts amb aigua i sal i després coure'l 15 minuts.
Per muntar el plat ajudeu-vos d'un motlle rodó per fer una base amb la mousse de tomàquet, que ha d'estar ben freda. Poseu-hi a sobre el pop tallat a rodanxes i escalfat prèviament al microones un parell de minuts a mitja potència. A continuació poseu-hi les fulles d'espinacs crues, una mica de wakame i amaniu-ho amb l'olivada dissolta amb un bon raig d'oli verge.

1 comentari:

  1. Mamma mia! que bo que estava...barreja de sabors amb el toc, sempre deliciós, de la olivada! :)

    ResponElimina