Il·lustració de Mariona Cabassa

20 de juny 2012

Mongetes tendres amb pinyons


Les mongeteres de l’hort del meu pare han començat a donar mongetes tendres. Com cada any per aquesta època, cada vegada que vagi a casa els pares marxaré carregada de mongetes. Tan li fa que els digui que encara tinc a la nevera les que m’han donat un parell de dies abans.  Si els dic que no en vull, els sap greu. Si veuen que em resisteixo a endur-me’n, aleshores adopten una altra tàctica. Les mongetes les donen als meus fills quan van a veure’ls, així que quan arribo a casa ja me les trobo sobre la taula de la cuina.
Entenc que al pare li faci il·lusió donar a les filles les mongetes que ha plantat, regat i collit ell mateix. I les filles, encara que ens surtin les mongetes per les orelles, també ho agraïm. Sabem que enlloc en trobarem de tan bones com aquestes.
I ara ja comencen els tomàquets. Ai, senyor!

Així que amb tanta mongeta, haig de variar una mica les receptes. Bullida amb patata i un raig d’oli, barrejada a l’ensaladilla rusa, a la planxa, ... Avui, amb pinyons.



















Ingredients:
Mongetes tendres, 1 ceba, 1 gra d'all, 50 g de pinyons, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, oli, sal.

Poseu aigua a l'olla i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la sal i aboqueu-hi les mongetes tendres. Deixeu que coguin 10 minuts. Escorreu.

Poseu un raig d'oli a la paella i fregiu lleugerament els pinyons. Escurreu-los sobre paper de cuina per treure l'excés d'oli, els poseu en un boll i espolseu el pebre vermell per sobre. Reserveu.

A l'oli que ens ha quedat a la paella hi sofregirem la ceba. Quan comenxi a daurar-se, afegiu-hi l'all, doneu un parell de voltes i ja podeu barrejar-hi les mongetes que tenim reservades. Per últim escampeu-hi els pinyons per sobre.

2 comentaris:

  1. Pobre pare a sobre que et dóna unes mongetes tan bones !!! ;p
    Així són sanes i gustoses!!
    petonets

    ResponElimina
  2. jejejejejeje jo sóc una portadora més de mongetes...sort que sempre saps trobar-li una recepta per no avorrir-les! :)

    ResponElimina