Il·lustració de Mariona Cabassa

8 de des. 2011

Maduixes amb crema de llimona

Havia preparat una crema de llimona deliciosa que anava destinada a ser el farcit d'uns macarons, aquest postre francès tan de moda, amb permís dels cupcakes.
La crema va quedar boníssima però els macarons ... No passa res, ho tornaré a intentar.
I a la crema ja li vaig trobar nou destí.

























Ingredients:
Per la crema: 3 rovells d'ou, 75 g sucre, 50 g mantega, ratlladura i suc d'una llimona
Pel muntatge: maduixots, galetes maria, mantega, sucre

Poseu tots els ingredients de la crema en un bol i escalfeu al bany maria. Remeneu amb una cullera de fusta fins que el sucre s'hagi dissolt i la mantega s'hagi fos. Seguir coent, remenant de tant en tant, fins que la crema s'espessi, aprox. 15 minuts. Aboqueu en un bol net, tapeu amb film i deixeu refredar.
Esmicoleu les galetes maria posant-les dins d'una bossa i passant el corró per sobre. Foneu una mica de mantega en una paella, afegiu-hi les galetes i aneu remenant fins que s'hagi incorporat tota la mantega. Traeiu del foc i deixeu refredar. Talleu els maduixots ben petits.
Munteu amb una primera capa de crema de llimona, una segona de galetes i una última dels maduixots. Espolseu una mica de sucre per sobre.
Podeu combinar les fruites que més us agradin.
La crema de llimona la trobareu també amb el nom de lemon curd.
Serviu fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada