Il·lustració de Mariona Cabassa

27 de març 2011

Pastís de xocolata i ametlla

Ingredients:
200 g de xocolata negre, 3 cullerades d'aigua, 150 g sucre morè, 175 g mantega, 25 g ametlla en pols, 3 cullerades de farina de força, 5 ous, 100 g ametlles picades, sucre en pols

Foneu al bany Maria la xocolata amb les 3 cullerades d'aigua. Afegiu-hi el sucre i remeneu fins que s'hagi dissolt. Després poseu-hi la mantega i quan ja s'hagi fos ho traieu del foc per afegir-hi l'ametlla en pols i la farina. Barregeu bé. Incorporeu els rovells d'un en un. Munteu les clares i afegiu-les poc a poc amb una cullera metàl·lica. Per últim, poseu-hi l'ametlla picada.
Enforneu a 180ºC durant aproximadament 40 minuts. Espolseu sucre per sobre i serviu amb fruita del temps.

2 comentaris:

  1. Hola Mercè,
    Sóc l'Eulàlia i avui he tingut el goig de provar el teu pastís de xocolata que ha portat a la feina el Jaume.
    Moltes gràcies per fer-nos gaudir d'aquest moment tan dolç.
    Bon estiu!

    ResponElimina
  2. Ei, Eulàlia. M'alegra que t'hagi agradat.
    A mi els dolços em perden. No sé què m'agrada més, si fer-los o menjar-me'ls.
    Gràcies per la visita.
    Mercè

    ResponElimina