Il·lustració de Mariona Cabassa

16 de febr. 2011

Pastisset de brandada de bacallà



Ingredients:
Pebrot vermell, ceba, bacallà dessalat (48 hores en aigua i canviant l'aigua cada 8), crema de llet, oli, all, olivada, una branqueta de farigola

Escaliveu el pebrot o compreu-lo ja fet si voleu anar més de pressa. Confiteu la ceba. Per preparar la brandada poseu el bacallà al foc en aigua freda i el traieu quan comenci a arrencar el bull. A part escalfem l'oli amb un parell d'alls tallats a llàmines i quan estiguin rossetes ja les podrem treure, però reservant-les per posar-les al damunt del pastisset. Passem per la batedora el bacallà i l'oli tebi, que anirem afegint poc a poc com si fessim una maionesa. Incorporeu al final crema de llet, la quantitat suficient perquè us quedi la consistència que us agradi. Hi ha qui a la brandada també li posa patata.
La pell del bacallà poseu-la en una paella sense oli i amb un pes al damunt, per exemple, una altra paella més petita (per evitar que es cargoli quan la poseu al foc). Teniu-la al foc molt lent fins que us quedi prou seca per adornar el pastisset.
Ja podeu muntar el plat. Si no teniu motlles rodons, ho podeu fer amb una ampolla d'aigua tallada. Una primera capa de pebrot, una segona de ceba, la brandada i a sobre una mica d'olivada. Acabeu de guarnir el plat amb la pell del bacallà, les llàmines d'all i la branqueta de farigola.

2 comentaris:

  1. vaya pinta que te aquest peix!!!
    molt be mertxe!!
    ara estic veien que puc copiarte pa aquest cap de

    petonicos

    ResponElimina
  2. Ei, pamplonica! Doncs jo el que veig és que el teu català està avançant molt de pressa.
    I com va anar el concurs de pintxos? Us deuríen sortir per les orelles, oi? Un petó

    ResponElimina